Kelebek Magazin

Aydın Doğan Vakfı’ndan geleceğin sanatçılarına bir destek daha

Aydın Doğan Vakfı proje okulu statüsü kazanan ilk güzel sanatlar liseleri arasında yer alan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’ne öğrencilerin çalışmalarını sahneleyebilecekleri özel bir salon kazandırdı.

Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkanı Sema Doğan’ın adını taşıyan 300 kişi kapasiteli konser ve sergi salonu geçtiğimiz günlerde törenle açıldı. Açılışa İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül, iş ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Törende konuşan Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan, sanatın insan ve toplum hayatında taşıdığı büyük öneme vurgu yaparak, “Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’nin Konser ve Sergi Salonu’na adımın verilmiş olmasına büyük mutluluk duyuyorum. En büyük dileğim bu salonun, siz çok sevgili öğrencilerimize ve kıymetli öğretmenlerimize ilham olması, dinletiye ve sergiye ev sahipliği yapması, sanatın iyileştirici gücünü
bu okula yayılmasına vesile olmasıdır” dedi.

Atatürk’ü minnetle andı

Aydın Doğan Vakfı’nın Türk sanatının gelişmesine katkıda bulunacak çalışmalar yaptığını, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’nin de bu anlamda özel bir konuma sahip olduğunu belirten Sema Doğan, sözlerine şöyle devam etti: “Sema Doğan Konser ve Sergi Salonu’nun yapılmasına destek olan başta eşim Aydın Doğan olmak üzere tüm Aydın Doğan Vakfı ve ekibine, Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürüne, Yönetim ekibine ve emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün de söylediği gibi “Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuştur.” Baş öğretmenimiz büyük Atamızı minnet ve hürmetle selamlarken törenimize katılan sizlere de teşekkürlerimi sunuyorum. Konser ve Sergi Salonumuz hayırlı ve uğurlu olsun.”

Kapıları tüm sanatseverlere açık

Mimar Nevzat Sayın ve ekibi tarafından tasarlanan Sema Doğan Konser Salonu, okul içi müzik bölümü öğrencilerinin çalışmaları, provaları ve konserlerinin yanı sıra okul dışından gelen müzisyenlerin de konser verebilmeleri için hayata geçirildi. Salonun yapısı, sınırlı bahçe alanını korumak için toprak altına yerleştirilerek sıra dışı bir mekana imza atıldı. Salondaki sahne, mekanın kreatif kullanımıyla orkestra alanı ve koro balkonu şeklinde iki farklı kotta konumlandırıldı. Duvarlar ve tavan, akustik açıdan gerekli olan ondülasyonu sağlamak için özel olarak tasarlandı. Yaklaşık 300 kişi kapasiteli salon, okul binasına büyük bir koridorla bağlanırken, bu bölümün fuaye alanı olarak kullanılması hedeflendi. Bu alan, aynı zamanda okulun resim ve heykel bölümü öğrencilerinin sergileri için de kullanılabilir bir galeri potansiyeline sahip bulunuyor. Tasarımı, akustik müziğin en iyi şekilde icra edilebilmesi ve sanatın herkes tarafından kolaylıkla erişilebilir olması gözetilerek hayata geçirilen konser ve sergi salonunda, öğrencilerin yanı sıra okul dışından gelen sanatçılar da konser verebilecek ve eserlerini sergileyebilecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ