Kelebek Magazin

Çemen Otu (Methi) Çayı: Faydaları ve Sağlık Riskleri

Kilo vermeye yardımcı olmaktan anne sütü üretimini iyileştirmeye kadar, çemen otu çayının faydalarını okuyun. Çemen otunun insanlar için birçok faydası vardır. Kalsiyum, magnezyum, folat, fosfor ve A vitamini açısından zengindir. Potansiyel…


Kilo vermeye yardımcı olmaktan anne sütü üretimini iyileştirmeye kadar, çemen otu çayının faydalarını okuyun. Çemen otunun insanlar için birçok faydası vardır. Kalsiyum, magnezyum, folat, fosfor ve A vitamini açısından zengindir. Potansiyel sağlık yararları, birçok insanın çemen çayını günlük rutinlerine dahil etmesinin nedenidir.

Çemen Otu Çayı Nasıl Yapılır?​

  • Bir çay kaşığı çemen otu (methi) tohumunu toz haline gelene kadar ezin.
  • Tozu bir bardak kaynar suya ekleyin.
  • Karışımı tatlandırmak için bir çay kaşığı bal ekleyin. Fesleğen yaprağı da ekleyebilirsiniz.
  • Malzemelerin kaynamasına izin verin. 3 dakika demlenmesini bekleyin.
  • Çayı süzgeç yardımıyla bir bardağa süzün ve için.

Çemen Otu Çayının Faydaları​

Bazıları çemen otu tüketmenin birçok sağlık yararı olduğuna inanıyor. Bunlardan bazıları:

Erken Yaşlanma Belirtileriyle Mücadele Eder​


Çayı yüksek oranda çimlenmiş tohumlar kullanarak yaparsanız, vücudunuzu yüksek düzeyde antioksidanlarla tanıştırır. İnce çizgiler, kırışıklıklar, lekeler gibi erken yaşlanma belirtileriyle mücadele eder.

Anne Sütü Üretimini Artırır​

Özellikle emziren anneler için faydalıdır. Bir çalışmada plasebo verilen kadınlara kıyasla anne sütü üretimini arttırdığı bulundu.

Şeker Hastalarına İyi Gelir​


Çemen otu çayının insüline duyarlı olduğu bulunmuştur. Bu nedenle, diyabetik hastalar her gün içerse, glikoz toleransında iyileşme yaşamaları muhtemeldir.

Solunum Rahatlaması Sağlar​

Birçok çalışma, çemen otu çayının solunum yolu hastalıklarına yardımcı olabileceğini göstermektedir. Astımı tedavi etmeyebilir, ancak kesinlikle duruma yardımcı olabilir ve sık atakları önleyebilir.

Kilo Vermeye Yardımcı Olur​


Kilo vermek bir yolculuktur. Tek bir şey yaparak sihirli bir şekilde kilo veremezsiniz. Ancak egzersiz ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra çemen otu çayını da rutininize ekleyebilirsiniz. Yağ birikimini engelleyebilir.

İltihabı azaltır​

Methi veya çemen tohumlarının linoleik ve linolenik asitler içerdiği bilinmektedir. Her ikisi de anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Bu nedenle çemen otu çayı iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilir.

Sindirime Yardımcı Olur​


Sürekli kabızlıkla mücadele ediyorsanız , çemen otu çayı sizin için doğru içecek olabilir. İrritabl bağırsak sendromundan kurtulmanıza ve dışkıyı çok zorlanmadan geçirmenize yardımcı olabilecek suda çözünür lif içerir.

Çemen Çayı Riskleri​

Her şeyin avantajları ve dezavantajları vardır. Benzer şekilde, çemen otu çayının da diyet rutininize dahil etmeden önce bilmeniz gereken birkaç dezavantajı vardır.

Birkaç kişi hamilelik sırasında çemen otu çayı içmekten kaçınır. Pek çok kesin çalışma yan etkilerini kanıtlamasa da, anne adaylarının içmeden önce doktorlarına danışmaları gerekir.

Yer fıstığı ve çemen bitkilerinin çapraz reaktif olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, birincisine alerjiniz varsa, ikincisinin size uymama olasılığı yüksektir.

Çemenin şeker seviyelerini düşürdüğü bilinmektedir. Bu nedenle, hipoglisemiden şikayetçiyseniz, önceden doktorunuza danışmalısınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ