Emniyetten altı adımda siber zorbalıkla mücadele
Emniyet Genel Müdürlüğü, siber zorbalıkla mücadele kapsamında vatandaşlardan tanımadıkları kişilerden gelen arkadaşlık, takip ya da mesaj …
Emniyet Genel Müdürlüğü, siber zorbalıkla mücadele kapsamında vatandaşlardan tanımadıkları kişilerden gelen arkadaşlık, takip ya da mesaj isteklerine cevap vermemelerini istedi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, siber zorbalıkla mücadele kapsamında bilgilendirme paylaştı.
Yapılan bilgilendirmelere göre, sosyal medyada bir başkasının rahatsızlık verici görüntülerini yayımlamak, hakkında yalan ya da uydurma haberler yaratmak ve bunları yaymak, özel ya da mahrem bilgilerini sızdırmak, tehdit mesajları yollamak, hakarete varan ifadeler kullanmak, anonim hesaplardan taciz etmek, rahatsızlık vermek, hesaplarını ele geçirmek bu hesaplardan uygunsuz yayınlar yapmak, ısrarla takip etmek ya da paylaşımlarına kasıtlı olarak sürekli olumsuz yorumlar yapmak siber zorbalık olarak sayılıyor.
“CEVAP VERMEYİN”
Siber zorbalığın görmezden gelinecek bir sorun olmadığı vurgulanan bilgilendirmelerde, siber zorbalıkla mücadele yöntemleri altı önemli adımda şöyle sıralandı:
* Tanımadığınız kişi ve kişilerden gelen arkadaşlık, takip ya da mesaj isteklerine cevap vermeyin.
* Siber zorbaya karşılık vermeyin ve misilleme yapmayın.
* Siber zorbayı ilgili sosyal medya platformuna şikayet edin ve engelleyin.
* Çocuklar siber zorbalığa maruz kalırsanız, bu durumu ailenizle paylaşın.
* Mağduriyet yaşanılan durumlara ait delilleri saklayın.
* 18 yaşından küçükseniz anne veya babanızla, 18 yaşından büyükseniz şahsen cumhuriyet savcılığına, polise veya jandarmaya başvurun. (AA)