Kelebek Magazin

LGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? Gözler LGS giriş belgesinde…

LGS her yıl milyonlarca öğrencinin katılımı ile gerçekleştiriliyor. Bu yıl 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek LGS için giriş belgesi MEB tarafından yayınlanacak. LGS sınav yerleri 24 Mayıs 2024 tarihinde yayınlanacak giriş belgesi ile belli olacak.

Eğitim hayatına hayalini kurduğu lisede devam etmek isteyen öğrenciler daha iyi bir okulda öğrenim görmek için hazırlandığı LGS 2024 için geri sayım sürüyor. Başvuruların tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler artık sınavı tarihini beklemeye başladı.

LGS SINAV YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

LGS sınav giriş belgesi, 24 Mayıs 2024’ten itibaren elektronik ortamdan okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleri ile geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracaklar.

LGS NE ZAMAN?

2024’te gerçekleştirilecek LGS kapsamındaki merkezi sınav tarihinin 2 Haziran Pazar olarak belirlendiğini bildiren Tekin, şunları kaydetti:

“Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran’da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır.”

Milli Eğitim Bakanı Tekin, sınav takvimi ve süreçle ilgili çalışma ve duyuruları yeri geldikçe paylaşmaya devam edeceklerini bildirdi.

YANLIŞ CEVAPLARIN ÜÇTE BİRİ DOĞRU CEVAPLARDAN ÇIKARILACAK

Öte yandan sınavda her alan için 8’nci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 75 dakika süre verilecek. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve yanıtlamaları için 80 dakika süre verilecek. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ