Müzeye çevrilen ‘cephe gerisi hastanesi’ni 40 bin kişi ziyaret etti
Edirne’nin Keşan ilçesinde Çanakkale Savaşı yıllarında ‘cephe gerisi hastanesi’ olarak kullanılan bina, restore edilip Keşan Kent Müzesi’ne çevrildi. 18 Mart’ta törenle açılan müzeyi, 1 ayda 40 bin kişi ziyaret etti.
Keşan ilçesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde 1914 yılında inşa edilen, Çanakkale Savaşı’nda ‘cephe gerisi hastanesi’ olarak yaralı askerlerin tedavi edildiği bina, daha sonraki yıllarda da Kızılay ve Memleket Hastanesi olarak hizmet verdi. Keşan Belediyesi tarafından restore edilen bina Keşan Kent Müzesi’ne çevrildi.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde törenle açılan Keşan Kent Müzesi, 1 ayda 40 bin ziyaretçi ağırladı.
Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Aslı Avcı, “Yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Ramazan Bayramı tatilinde özellikle Keşan’a şehir dışından gelen misafirlerimiz için bir cazibe noktası haline geldi. Mutfak kültürü, Keşan ağzı, Çanakkale Savaşı’nda Keşan’ın yeri ve önemini anlatan alanımız, genellikle şehir dışından gelen misafirlerimizin ilgisini çekti. Hareketli dioramalarımız, alt kattaki zanaatkarlar çarşısında yer alan bal mumu heykellerimiz çocukların ve gençlerin ilgi odağı haline geldi” dedi.
Sosyal medya üzerinden yapılan fotoğraflı ve videolu paylaşımlarla müzenin ülke genelinde tanınır hale geldiğini ifade eden Avcı, “Sosyal medyada yapılan paylaşımlar bizim için farklı bir tanıtım yolu oldu. Yapılan paylaşımlar, olumlu yorumlar, güzel eleştiriler Türkiye çapında tanınırlığımızı artırdı”diye konuştu.