Netflix Filistin yapımı filmleri kaldırdı! İnsan hakları savunucuları boykot çağrısına başladı!
Netflix’te 2021 yılında yayınlanan ‘Filistin Hikayeleri’ adı altında yayınlanan 32 film sessizce kaldırıldı. Durumu fark eden kullanıcılar ve iklim aktivistleri boykot çağrısına başladı. Netflix’ten ise konuya ilişkin pişkin bir açıklama geldi.
Netflix’te 2021 yılında yayınlanan ‘Filistin Hikayeleri’ adı altında yayınlanan 32 film sessizce kaldırıldı. Durumu fark eden kullanıcılar ve iklim aktivistleri boykot çağrısına başladı. Netflix’ten ise konuya ilişkin pişkin bir açıklama geldi.
Dünyaca ünlü dijital film platformu Netflix, İsrail lobi grubunun etkisiyle Filistin yapımı filmleri arşivinden kaldırdı. Aile, direniş ve işgali konu alan içerikleriyle izleyicilere sunulmuş, ‘Filistin Hikayeleri’ adı altında bulunan 32 filmin tamamı platformdan kaldırılmasının ardından insan hakları savunucuları ve sosyal medya kullanıcıları duruma tepki gösterdi.
SİYONİSTLERİN BASKISIYLA KALDIRILDIĞI İDDİASI!
Filmlerin platformundan kaldırılmasının nedeninin ise sosyal medya kullanıcıları ve iklim aktivistleri İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını destekleyen Siyonistler aracılığıyla olduğu iddia etti. Sosyal medya kullanıcıları söz konusu filmlerin kaldırılmasının ardından yeniden yayınlanması için imza kampanyası başlattı.
AKTİVİSTLERDEN NETFLİX’E TEPKİ
İnsan hakları savunucusu olan Freedom Forward grubu ise Filistin yapımı filmlerin kaldırılmasından sonra, “Netflix, Filistinliler hakkında veya Filistinliler tarafından yapılmış çok sayıda filmin, özellikle de Filistinlilerin Gazze’de soykırımla karşı karşıya olduğu bir zamanda, kaldırılmasını nasıl haklı çıkarıyor?” sorusunu sordu.
‘AMAÇ TAMAMEN FİLİSTİN KÜLTÜRÜNÜN HAFIZALARDAN SİLİNMESİ’
Siyonistler Filistin yapımı filmlerin Netflix’te yayınlanmasının ardından 2021 yılında tepki göstermiş ve kaldırılması için birçok kampanya düzenlemişlerdi.
Birçok ülkenin yapımlarının yer aldığı Netflix platformunun Filistin yapımlarını sessizce kaldırmasına ilişkin ise Filistin yanlısı sosyal örgüt CODEPİNK, “Filistinlilerin hikayelerinin ve bakış açılarının popüler kültürden tam anlamıyla silinmesi” olarak nitelendirerek, “Filistinlilerin seslerinin sistemli bir şekilde silinmesi, daha geniş kitlelerin İsrail’in acımasız işgali, apartheid, etnik temizlik ve şimdi de Filistinlilere yönelik soykırım gerçeğini anlamasını engelliyor” dedi.
BOYKOT ÇAĞRISI SONRASI NETFLİX’TEN ANLAMSIZ AÇIKLAMA:
Sosyal medyada Netflix için boykot çağırısı yapılmasından sonra mesaj yayınlayan dijital platform, “Bu lisanslı movie koleksiyonunu 2021 yılında üç yıllığına piyasaya sürdük. Artık bu lisansların süresi doldu. Her zaman olduğu gibi, üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çok çeşitli kaliteli filmlere ve TV şovlarına yatırım yapmaya ve dünyanın dört bir yanından gelen sesleri kutlamaya devam ediyoruz” dedi.